Het wassen en verzorgen van je haren: vaak doen we het snel even tussendoor. We doen het omdat het nodig is en heel veel meer aandacht geven we er niet aan. Terwijl aandacht geven aan je haar veel belangrijker is dan je waarschijnlijk denkt. Het heeft invloed op hoe je je voelt en daarmee ook op je gezondheid.

Gezonde hoofdhuid

Is je haren wassen goed voor je gezondheid? Jazeker. Gezond haar groeit op een gezonde hoofdhuid. Is de hoofdhuid niet schoon of gebruik je zomaar zonder nadenken een shampoo omdat die toch in de aanbieding is, kun je last krijgen van schilfers. Of je haar wordt minder schoon dan je denkt. Er kan soms een dus waslaagje op je hoofd komen te liggen, waardoor er minder zuurstof bij je huid komt. Het kan zelfs gaan jeuken en kriebelen. Dat wil je liever niet. Je wil het liefst met heerlijk frisse en gezonde haren de dag doorgaan.

Wat is belangrijk bij het wassen van je haar?

We geven een aantal belangrijke aandachtspunten:
1. Was je haar met een shampoo die bij je haren past. Kies heel bewust je shampoo dus uit.
2. Onderzoek welk of je haren beter een kunnen gebruiken of juist een speciale conditioner. Kies ook hier wat bij je haren past.
3. Verwen je haren regelmatig na het wassen met een speciaal verzorgend masker.
4. Gebruik minder shampoo en was het twee keer achter elkaar. Door je haar twee keer te wassen, was je er de eerste keer alle middelen uit
(haarlakresten, gel, enz.) en in de tweede ronde was je je haren ├ęcht schoon. Je merkt dat ook aan de shampoo; de tweede keer schuimt het altijd meer. Gebruik je te veel shampoo dan spoel je dat onbewust vaak minder goed uit. Daardoor wordt het weer sneller vet.

Minder stress en verbetering van je haarkwaliteit

Wanneer je op deze manier veel meer aandacht geeft aan het verzorgen van je haar, gebeurt er ook iets met de stresshormonen in je lijf. Je maakt namelijk bewust meer tijd vrij voor jezelf. En in ons haastige leven is dat hard nodig.
Daarnaast komt het met aandacht wassen ten goede van de kwaliteit van je haar. Door allerlei externe factoren, denk aan de zon en je gekozen haarlak, kan de kwaliteit van je haar achteruitgaan. Maar ook door interne factoren verandert de kwaliteit. Denk aan de hormoonhuishouding tijdens de overgang of bij een zwangerschap. Of de effecten van stress. Bewust je haren wassen en verzorgen komt dus ten goede aan jouw eigen gezondheid. Was het dus niet meer even snel tussendoor, maar doe het met aandacht.

Je haren laten wassen bij ons in de salon

Naar onze salon gaan om je haar te laten wassen? Zo tussendoor? Jazeker, dat is echt een aanrader! En heel slim om te doen, want wij geven je haar en hoofdhuid meteen een boost, waardoor je nog langer van je kapsel genieten kunt. Een extra lange hoofdhuidmassage, in de massagestoel, maakt er een echt heerlijk tussentijds ontspannen genietmoment van. Bij alle treatments in het wasmenu gebruiken we deze stoel.

Enige salon in de regio met een speciaal wasmenu

Als enige in de regio hebben wij een speciaal verzorgend en ontspannen wasmenu ontwikkeld. Je kunt kiezen uit verschillende treatments. Boek meteen online een afspraak in onze agenda. Wil je eerst meer weten over wat de treatments op het menu precies inhouden? Loop gewoon even binnen en we leggen het graag uit!

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share