Wat doet een ‘leave-in conditioner’ ?

Iedereen heeft nu wel een goede conditioner, naast de shampoo, in de badkamer staan. Maar je hoort steeds meer over een ‘leave-in conditioner’ en wat is daar nu zo anders aan? Wellicht wordt jou haar daar ook extra happy van. Wij zien er zeker de voordelen van in.

Wat is nu een ‘leave-in conditioner’?

Leave-in zegt het al een beetje. Je laat het in je haren zitten en wast het dus niet uit. Na je haren 2x goed gewassen te hebben, ja ja 2 keer, (De eerste keer om alle restanten uit je haren te krijgen en de tweede keer om de shampoo ook echt zijn werkt te laten doen.) Maak je je haren voorzichtig droog en nee, niet met de handdoek schuren, maar rustig droog knijpen. Dan pak je de ‘leave-in conditioner’ die het beste bij jou haartype past en die verdeel je over je haren van aanzet tot punt. Op deze manier krijg je niet alleen glanzend haar, maar het beschermt ook tegen hard borstelen, warmte, vervuiling en frictie
(bijvoorbeeld van elastiekje). P.S. Ben jij bang dat je te hard borstelt? Check dan deze Mediceuticals borstel.

Maar voor welke haartypes heb je dan een ‘leave-in’? En wordt het dan niet vet?

We hebben voor elk haartype een ‘leave-in’ en die kunnen we jou ook perfect via een haaranalyse adviseren. En neeeee hij wordt echt niet vet, mits je natuurlijk wel de juiste gebruikt. Zelfs niet als je heel fijn haar hebt. Ik zal voor jullie onze toppers even op een rijtje zetten:

1. Fijn haar

Bij fijn haar moet je vaak niet aan een conditioner denken. Je bent altijd bang dat het vettig of zwaar wordt. Nou niet bij onze DEFEND van Mediceuticals. Dit is namelijk een spray die gemakkelijk te verdelen is over het haar, speciaal voor fijn, dun en/of beschadigd haar.
– Ontwart het haar en maakt soepel
– Beschermt het haar bij thermische toepassingen
– Beschermt het haar tegen UV en luchtverontreinigingen
– Geeft het haar glans

2. Krullend haar

Krullen hebben nooit genoeg van vocht en extra verzorging. Het zijn net bloemetjes, zoals wij krullenspecialisten zeggen. Vandaar dat onze Redken curvaceous curl refiner leave-in echt een must is. Deze primer is voor alle krultypen. Het bevat suikerkristallen die trekken vocht aan voor hydratatie en reactiveren het krulpatroon. Moringa-olie hydrateerdtvoor levendige veerkrachtigheid, glans en frizz-controle. Ook zit er een UV-filter in die ervoor zorgt dat jouw haar niet beschadigd door de zon.

3. Lang haar

Als je lang haar hebt, zullen je puntjes ook sneller afbreken. Nou niet met onze nieuwe lijn van Redken Extreme Length, want deze gaat haarbreuk tegen. De Redken Extreme Length Leave-in voorkomt gespleten haarpunten en vermindert haarbreuk tot wel 78%. Verder bevatten de shampoo en conditioner Biotine en Castorolie die ervoor zorgen dat ook het haar sneller gaat groeien.

4. Gekleurd haar

Om je kleur mooi te houden is het belangrijk dat de haarschubben gesloten blijven, zodat als het ware de kleur ingekapseld blijft en je ook die mooie glans houdt. Wij hebben in de ‘Leave-in’ serie hier een extra verwennerijtje voor en dat is Noir essential leave in conditioner Als je deze ruikt wil je nooit iets meer anders. Het heeft de geur van gardinia, rose, cederhout, amber en musk. Een leuk weetje is dat het een parabenen vrij en vegan product is. Het is ook een spray die je als een mist over je haren verdeeld.

5. Pluizig haar

Iedereen heeft weleens last van pluizig haar. Vooral als het wat krullend of fijn haar is. Het komt vaak omdat het vocht tekort komt. Dat kan komen door verkeerde producten waar bijvoorbeeld veel alcohol of agressieve sulfaten inzitten. Gebruik daarom een ‘leave-in’ met wat extra vocht om de pluisjes onder controle te krijgen. Wij hebben er een, voor wat fijner pluizig haar. De Redken frizz dismiss reno leave-in. Deze formule is sulfaten vrij en is verrijkt met Braziliaanse pracaxi-olie en aquatoril die zorgt voor optimale gladheid en het haar te beschermen tegen luchtvochtigheid.

6. Zeer droog haar

Droog haar ziet er vaak dof uit en is ook erg futloos. Het haar voelt ook schraal aan. Daarvoor gebruik je als extra een ‘leave-in’ die je haren als het ware opvult, zodat het haar sterker wordt en minder snel afbreekt. Aloë-Vera, Sacha Inchi olie en Vijgcactussen zijn de beste ingrediënten om de haarvezels te herstellen, te hydrateren en voedten. Dat maakt het haar weer veerkrachtig, pluisvrij en glanzend. Onze Redken Allsoft Mega Leave-in conditioner is voor zeer droog haar het beste geschikt.

Wil jij een persoonlijk advies op maat voor jouw haar?Dat is ook in deze lockdown mogelijk via beeldbellen en of telefonisch contact. Wij zijn voor al jou vragen van dinsdag t/m zaterdag in onze salon. Natuurlijk zijn al deze producten verkrijgbaar via onze webshop.

Leave your comment