covid-19 en effect op haar en huid

Wat kan COVID-19 doen met haar- en hoofdhuid?

COVID-19 kan voor veel mensen onzekerheden en problemen met zich mee brengen.

De huid ondergaat dus veel prikkels van binnen- en buitenaf. Een van die prikkels is stress. Het effect van stress op de huid is een fenomeen dat door dermatologen volledig is erkend. Ernstige stress en chronische stress, ook wel Telogeen Effluvium genoemd, kan leiden tot een toegenomen haaruitval. Onze stresshormonen (adrenaline en cortisol) doen namelijk ook onze testosteronspiegel (mannelijk hormoon) stijgen. In onze vakterm is het dus, hoe meer testosteron, hoe meer DHT. Als de testosteron in aanraking komt met talgklieren in de hoofdhuid, wordt er melkzuur geproduceerd. Melkzuur is slecht voor de hoofdhuid en haargroei.

Belangrijk is om te weten dat er wel wat tegen te doen is.

1. Stimuleer de doorbloeding van je hoofdhuid.

Dit kun je ook makkelijk zelf doen door je hoofdhuid te masseren. Dit kun je op een droge hoofdhuid doen. Je pakt een paar druppeltjes van de bao-med olie in je handen en masseert rustig met een beetje druk in draaiende bewegingen je hoofdhuid. Het voordeel van deze olie is dat deze ook ondersteunt in een natuurlijk huidherstel. Ook verlicht het de droge, jeukende en schilferige huid. Deze massage en olie kun je ook gebruiken tijdens het wassen van je haren. Ook kunnen wij producten adviseren die de doorbloeding stimuleren. Denk hierbij aan onze Haarfollikel hoofdhuid stimulator cellagen voor vrouwen en numinox voor mannen. Deze producten bevatten ingrediƫnten zoals Estrolin, Femmigen, Triaminocoptinol, en NutraCell. Deze stimuleren de doorbloeding en haargroei ook zuivert het de hoofdhuid van o.a. DHT.

2. Een diepte reiniging van de haarzakjes.

Zoals hierboven geschreven is, is het wassen en masseren van de hoofdhuid dus heel gezond, mits je natuurlijk een shampoo gebruikt die de huid niet uitdroogt. Onze speciale lijn van Mediceuticals heeft daarvoor de perfecte shampoo, die geschikt is voor haaruitval en dunner wordend haar. Deze bevat PURE ZERO: SLS vrije formule die de hoofdhuid en het haar op milde wijze reinigt. En heb je gekleurd haar? Dan kan deze ook geen kwaad. Er zit namelijk een COLOUR RETENTION COMPLEX in en dat beschermd gekleurd haar tegen UV straling en resulteert in een levendig en lang kleurresultaat. En wat is nu het verschil tussen deze shampoo en alle andere shampoos? Deze ingrediƫnten zijn zo minuscuul dat het tot in de haarzakjes reinigt. Deze hebben we speciaal voor mannen en vrouwen. Wij adviseren die graag persoonlijk, want ook hebben we deze voor een normale of droge hoofdhuid. Hiervoor mag je altijd contact met ons opnemen hier.

3.Neem eens wat vaker een moment voor jezelf.

Dit kun je doen door regelmatig een stuk te gaan wandelen, want dit zou zomaar het effectiefste middel kunnen zijn tegen stress. Door wandelen krijg je namelijk ook het stresshormoon cortisol uit je lijf. En bij wandelen gaat het niet om de snelheid , afstand of prestatie. Het gaat erom dat je juist even in het moment leeft. En niks is zo lekker om daarna een douche en of bad te nemen en je hoofdhuid en haren heerlijk te verzorgen. Denk hierbij ook aan een haarmasker om je haren even goed te verwennen. Van Noir stockholm hebben wij een heerlijk haarmasker de Epic Treat met een heerlijke geurbeleving van Siciliaanse citroen, framboos, Arabische jasmijn, oranje bloesem, patchouli, wit cederhout, muskus en vanille.

Kortom lieve mensen, wees een beetje lief voor jezelf in deze rare tijd. Neem voor vragen of advies contact met ons via de contactpagina.

Mocht je nu erge stress en extreme haaruitval hebben wat blijvend is, zoek dan hulp bij de huisarts.

neem tijd voor jezelf

1 Comments

  • Monique geerings
    2nd feb.

    Wil graag verf bestellen voor mijn uitgroei zag ook een filmpje van apro voor high light zelf te doen . Wil dat ook graag proberen. En doe er een parapu bij om jullie te steunen.

Leave your comment