Highlights, Balayage, ombre, bronde, babylights, dip dye! We zien door de termen het haar niet meer ūüėČ De verschillen zijn ook minimaal maar het heeft te maken met het verloop van licht naar donker en zorgen voor meer diepte in je haar. Wij leggen graag aan je uit wat nou het verschil is en wat extra tips!

Highlights
Highlights en lowlights worden aangebracht vanaf de hoofdhuid tot in de punten. Voor de behandeling wordt er gebruik gemaakt van folies. Omdat er vanaf de hoofdhuid wordt gekleurd, is er na een aantal weken wel verschil te zien tussen de hightlights en het nieuw gegroeide haar.  Doordat het plukjes zijn en je niet helemaal geverfd bent, heb je er nog je eigen kleur tussen zitten, waardoor dit heel mooi overloopt. Balayage 

Balayage is een populaire haartrend van dit moment. Het lijkt heel erg om ombre, maar er is zeker een verschil.
Balayage zegt iets over de techniek en dus niet over het resultaat. Er worden vegen over de lengte van het haar gemaakt.
Hierbij wordt de aanzet donkerder gehouden en de punten worden lichter gemaakt. Natuurlijk kun je hierbij altijd een aantal plukken dichter tegen de aanzet zetten.
Balayage wordt zonder folies aangebracht, waardoor de kleur soms wel drie tinten donkerder is dan met folies. Het voordeel zonder folies, is dat het minder schadelijk is; door de folies broeit het ontkleuringsproduct namelijk in het haar. Hierdoor wordt de kleur met folies dus vaak lichter. Je kunt ook lichter met balayage worden, hiervoor moet je behandeling 2/3 keer herhalen. Balayage is dus heel goed geschikt voor dames die een natuurlijk resultaat willen, maar dan nét iets lichter.
Heb je juist al lichte punten? Dan kun je de aanzet van je haar donkerder laten maken voor het balayage effect.

baylayageWat is het verschil tussen highlights en balayage?

Het verschil tussen highlights en balayage is de de manier van aanbrengen (met en zonder folies), de sterkte van het ontkleuren (highlights kunnen lichter door de folies) én highlights worden vanaf de hoofdhuid gezet, terwijl balayage begint vanaf 5cm of verder vanaf de aanzet.
Alle termen uitgelegd
Dan hebben we ook nog ombre, bronde, dip die en babylights. Even in kort:
Balayage = 40/50% lichte kleur en de rest basiskleur. Natuurlijk kun je ook meer een lichte kleur inzetten, maar dat is officieel niet het beoogde resultaat.
Ombre = Ombre daarentegen gaat juist om veel licht. 60/70% lichte punten met een klein deel eigen haarkleur op de aanzet en een klein beetje in de punten voor een natuurlijke vervaging.
Bronde = eigenlijk het tegenovergestelde van de ombre. Hierbij gaat het om een donkere kleur en maak je een klein percentage licht. Het mooie aan deze techniek is dat je werkt met meerdere kleuren bruin.
Dip dye = Dip dye is de aanzet 100% donker en de punten 100% licht met een mooie vervaging. Dit oogt minder natuurlijk. Een ombre of balayage is vele malen mooier.
Babylights = Babylights zijn een aantal lichtere plukken aan de voorkant met een zachte overloop naar achteren. De plukjes aan de voorkant worden vanaf de hoofdhuid ingezet en hoe verder we naar de kruin werken, hoe meer uitgroei we laten zitten. Leuk voor dames die eigenlijk alleen in het gezicht wat meer licht en beweging willen. REDKEN heeft hier net een nieuwe Blonde Idol kleuren en technieken voor die we in onze salons aanbieden.

Babylights

Dip dye

 

Highlights

Haarmode Brommert heeft color specialist in huis en laat je graag alle mogelijkheden zien met de mooiste producten van Redken. Voor een nieuwe kleur zit je bij de kapsalon in Geldrop goed!
Alle afbeeldingen zijn ter inspiratie gevonden op pinterest.