Een gezonde hoofdhuid draagt bij aan gezond haar. Maar wanneer is jouw hoofdhuid nu gezond? Jouw hoofdhuid en haar moeten in balans zijn. Wij van Haarmode Brommert staan er graag eens bij stil in dit blog. Want het is niet altijd vanzelfsprekend dat jouw hoofdhuid een gezonde conditie heeft. Hoe hou jij je hoofdhuid gezond, wat kun je zelf doen en bij welke aandoeningen is het belangrijk advies te vragen? 

Vruchtbare bodem

Je hoofdhuid vergelijken met vruchtbare bodem lijkt een beetje vreemd maar wij leggen het uit. Stel jij hebt mooie en gezellige nieuwe plantjes voor in jouw tuin aangekocht. Bij thuiskomst wil jij deze natuurlijk zo snel mogelijk gaan planten en hiervan genieten. Hoogstwaarschijnlijk heb jij je laten informeren welke grond ervoor zal zorgen dat deze planten prachtig tot bloei en groei komen. Slechte grond zorgt er immers voor dat jouw nieuwe planten niet optimaal kunnen groeien. En zo werkt het dus eigenlijk ook met jouw haar. Een mooie ,gezonde haardos begint bij de juiste verzorging van je hoofdhuid. 

Symptomen van disbalans

Jouw hoofdhuid moet in balans zijn. Is deze balans in disbalans dan krijg jij klachten:

  • Vette hoofdhuid
  • Extreme aanmaak van schilfers
  • Haaruitval
  • Jeuk
  • Korstvorming
  • Verandering van structuur

Zijn enkele van deze symptomen. Zowel het haarzakje als je hoofdhuid hebben hun eigen microbioom. Dit is een ecosysteem van samenwerkende bacteriën. Wanneer deze werkt zoals het hoort, dan zie je dat aan de gezondheid van je haar. Een verstoring in de balans van het microbioom kan met roos, allerhande soorten eczeem of psoriasis  gepaard gaan. 

Bij deze aandoeningen is het zeker raadzaam eens bij Haarmode Brommert binnen te lopen. 

Wat kun jij zelf doen? 

Als eerste ben alert. Ook bij hoofdhuidproblemen geldt hoe vroeger jij de bron aanpakt hoe sneller jouw probleem verholpen is. Zorg ervoor dat jij jouw hoofdhuid wast met een goed reinigende shampoo. Deze shampoo bevat de juiste uitgebalanceerde ingrediënten die ervoor zorgen dat jouw haar soepel valt en niet vet of zwaar aanvoelt. Masseer jouw hoofdhuid op zijn tijd eens lekker. Of nog beter laat dat eens door een van ons doen. Wist jij dat je bij Haarmode Brommert een unieke wasbeleving kunt boeken. Heerlijk ontspannen terwijl jij goed voor jouw hoofdhuid en haar zorgt. Gezonde voeding draagt bij aan een gezonde hoofdhuid. Vermijd teveel stress. Stress en te druk zijn, kunnen echt invloed hebben op de conditie van jouw huid en haar. Gebruik goede styling producten. Met name producten die ervoor zorgen dat de haarwortel kan blijven ‘ademen’ zorgen voor de juiste balans. 

 

Wat doen wij bij Haarmode Brommert?

Bij Haarmode Brommert is er expertise! Letteke Brommert heeft zich doorontwikkeld in alle mogelijke oorzaken en problemen betreft een disbalans in de conditie van jouw hoofdhuid en haar. Bij ons staat een goede diagnose voorop. Deze diagnose stellen wij vast door middel van een scoop. Een klein apparaatje dat jouw hoofdhuid en haar tot 200x vergroot. Dit brengt mogelijke problemen en aandoeningen goed in beeld. Aan de hand van de bevindingen wordt er een behandeltraject gestart. Onder andere bevat het behandeltraject het gebruik van de Mediceuticals. Een merk dat enkel unieke dermatologische producten ontwikkelt om haar en hoofdhuid in optimale conditie te brengen en houden.

Het aankaarten van hoofdhuid problemen kan best lastig zijn. Sommige cliënten ervaren zelfs een gevoel van schaamte bij een bezoek aan de kapper. Bij Haarmode Brommert zorgen wij ervoor dat jij je ontspannen en welkom voelt. Wij voeren een open gesprek waar ervaringen worden gedeeld. Zo hoef jij je niet ongemakkelijk te voelen en wordt een afspraak bij de kapper weer een heerlijk momentje voor jezelf! 

 

Haarmode Brommert

Tekst: Esther van de Moosdijk

Fiducia

Leave your comment