Hoofdhuid verandering bij pubers

Vanaf het twaalfde levensjaar verandert jouw kleine spruit in een heuse tiener/puber. Hormonen gieren door het lijf van jouw kids en met de dag zie jij het uiterlijk maar ook de gevoelswereld veranderen. Wist jij dat deze fase ook invloed heeft op haar en hoofdhuid? We staan er bij stil in dit blog. 

Talgproductie

Talg is een belangrijk onderdeel van een gezonde hoofdhuid. Talg zorgt voor een goede hydratatie van de huid en beschermt tegen milieu en weersomstandigheden. Zowel bij jongens als bij meiden, ontstaat er een toename van testosteron en andere hormonen. Door deze hormonen ontstaat er een tevens een toename van de talgproductie. Talg is belangrijk maar een teveel aan talg is de ultieme voedselbron voor bacteriën. Bij te veel bacteriën op de hoofdhuid kan er overgroei ontstaan die leidt tot vet haar, roos, schilfering en jeuk.

Keratine

Tieners produceren ook meer keratine. Dit is een beschermend eiwit dat de huid, het haar en de nagels versterkt. Het resultaat van een toename van keratine is letterlijk een dikkere huid. Dit kan leiden tot geblokkeerde poriën en verstopping, waardoor de kans op roos, schilfering en jeuk weer opspeelt. 

Roos

Bij roos is er sprake van een overmatige productie van huidcellen. Veel tieners hebben last van deze aandoening door de verandering in de hormoonspiegel. De onmiskenbare symptomen van roos zijn witte, vet ogende schilfers van dode huid die de haren en schouders bedekken, en een jeukende, schilferige hoofdhuid.

Seborrheic Dermatitis, oftewel een vette hoofdhuid heeft het meeste last van roos. Een vette hoofdhuid stimuleert de groei van gist.

 

Wat kun je doen? 

De hoofdhuid van jouw puber is gevoelig. Wellicht zijn er kleine wondjes en/of ontstekingen ontstaan.Het is belangrijk het haar 2a3 keer per week te wassen. De hoofdhuid moet behandeld worden. Tijdens deze behandeling staat het cleansen van de hoofdhuid centraal. Gebruik hiervoor de juiste producten.  Wist jij dat hoe harder jij een shampoo op de hoofdhuid masseert hoe meer talgproductie er ontstaat? Zachtjes masseren in combinatie met goede,verzorgende producten, helpen de hoofdhuid van je puber weer tot rust te komen. 

 

Mediceuticals, het product voor hoofdhuidproblemen

 

Scalp therapie. De oplossing voor alle bovengenoemde hoofdhuid problemen. Een productlijn in de Mediceuticals lijn. Deze lijn is speciaal ontwikkeld om verschillende hoofdhuid problemen bij de bron aan te pakken. Deze is gericht op het volledig cleansen van de hoofdhuid en het haar. Het gebruik van deze lijn brengt de hoofdhuid en het haar van jouw puber weer in gezonde conditie. 

 

Zit jij dus met je handen in jouw puber haar? Kom gerust eens langs voor goed advies! 

Wij van Haarmode Brommert staan graag voor je klaar! 

 

Haarmode Brommert.

Tekst: FIDUCIA

Esther van de Moosdijk

          

 

Leave your comment