Want dat gezonde voeding nodig is om jouw lichaam optimaal te laten functioneren weten we natuurlijk allang. Maar wist jij dat het eten van een appel bijdraagt aan de glans van je haren? Jouw voedingspatroon heeft invloed op de gezondheid van jouw haar en hoofdhuid. We staan er eens bij stil in dit blog. 

Wat is de invloed van voeding op jouw haar

Gezonde voeding is erg belangrijk voor je haren. Net als jouw lijf heeft ook je haar bepaalde voedingsstoffen nodig. De inname van deze voedingsstoffen zorgen ervoor dat jouw haar glanst. Dat het stevig blijft maar ook voorkom jij door het eten van bepaalde voedingsproducten dat je haar extreem uitvalt. Jouw haar heeft vitamines en mineralen nodig voor een gezonde balans. Zuivelproducten zorgen ervoor dat je haar dikker wordt en stimuleren de haargroei. 

Vitamine en mineralen

De belangrijkste voedingsstoffen voor gezond haar,haargroei en een gezonde hoofdhuid bevinden zich in bepaalde soorten vitamine en mineralen. We hebben het over de vitamines A, C, D en E, zink, B-vitamines, ijzer, biotine, proteïne en essentiële vetzuren. Deze samenstellingen vind je terug in bepaald soort voeding. Je vind deze essentiele voedingstoffen terug in jouw dagelijkse eetpatronen. Maar als jij last hebt van extreme haaruitval,dunner wordend haar, dof haar of een disbalans op jouw hoofdhuid is het goed heel bewust te bedenken wat jij eet. 

Welk fruit helpt jou? 

Langzaam wordt het buiten weer wat warmer. Betekend dat er op de fruitafdeling weer genoeg keuze is. Dat is fijn want fruit is heel belangrijk voor je haar. We verklapten al dat het eten van een appel ervoor zorgt dat jouw haar gaat glanzen. Maar ook perziken en abrikozen dragen bij. Deze fruitsoorten bevatten biotine. Dit stofje heeft grote invloed op de glans van je haren en voorkomt extreme haaruitval.

Wat moet ik eten voor gezond haar? 

Volkoren graanproducten, aardappelen, eieren, zuivelproducten, vlees en vis. Allemaal voedingsproducten waar jouw haar blij van word. Deze zitten vol met de mineralen en vitamines die we hierboven al omschreven. Heb jij een droge of schilferige hoofdhuid neem dan extra veel magere eiwitten en gezonde vetten. Omega3 en visolie zijn ook helpend om jouw hoofdhuid weer in balans te brengen. 

Haarmode Brommert

Twijfel jij of jouw haar en hoofdhuid gezond en in balans zijn? Loop dan eens binnen bij ons. Door middel van een haar check en een behandeling voor jouw hoofdhuid kunnen wij precies bepalen wat jij nodig hebt. Buiten het feit om dat jij met voeding positieve effecten kunt bereiken zijn er ook allerlei haarproducten die bijdrage aan herstel. Denk eens aan de boa-med olie. Een natuurlijk product voor de gezondheid van jouw hoofdhuid en haar. Voor elke disbalans heeft haarmode brommert een oplossing. 

Haarmode Brommert

Tekst: FIDUCIA

Esther van de Moosdijk

Leave your comment