Niet alleen blaadjes vallen van de boom in de herfst. Heb jij al opgemerkt dat jij veel meer haaruitval hebt dan in de zomer? Jij verliest normaal gesproken 50-100 haren per dag en in de herfst kan dit zomaar verdubbelen of zelfs verdriedubbelen. Moet jij je nu zorgen maken? Nee hoor, het is een normaal verschijnsel en kent ook een reden. We schrijven erover in dit blog. En lees echt verder want we bieden ook oplossingen om jouw haaruitval te minimaliseren. 

Wat gebeurd er nu precies? 

Wist jij dat jouw haargroei uit verschillende fases bestaat? De groeifase-de rustfase en de uitvalfase. Met name in de zomer groeit jouw haar het hardst. Dit komt door de aanmaak van vitamine D. Deze aanmaak wordt versterkt door de zon. Tevens weet jouw lichaam uit zichzelf dat ze de hoofdhuid moeten beschermen tegen de zon en hierdoor houdt het langer haar vast. Normaal gesproken zit 90% van jouw haren in de groeifase en 10% in de uitvalfase. Als de dagen korter worden en de zon zich minder laat zien dan zien we een duidelijke toename in de uitvalfase. 

Wat kan jij tegen je haaruitval doen? 

Het is belangrijk om te weten wanneer jij te veel haar verliest. Vaak is het verliezen van te veel haar een teken dat er onderliggend een probleem aanwezig is. Heb jij een terugtrekkende haarlijn of een zichtbare hoofdhuid, ga dan eens langs een huisarts of laat je adviseren in onze salon. Omdat het seizoensgebonden haarverlies een lichaamseigen proces is, kun je het niet helemaal tegen gaan. Het is in de herfst en de winter wel belangrijk om aandacht te besteden aan je haar en hoofdhuid. Het gebruik van de juiste en ondersteunende haarproducten kan wel voorkomen dat je te veel haar gaat verliezen. 

Bao-med capsules

We schreven al eerder over de bijzondere bao-med lijn. Zij vervaagde ook capsules voor huid,haar en nagels. Een natuurlijk product waarbij het fruitpoeder van de boa-med boom een belangrijk hoofdingrediënt is. Het boa-med fruit bevat van nature een hoog gehalte aan vitamine C, calcium, magnesium, kalium,antioxidanten en voedingsvezels. En laten dit nu allemaal ingrediënten zijn waar jouw haar , je haarzakjes en jouw hoofdhuid blij van wordt. Verder bevat het gedroogde fruit van de boa-med boom een extreme hoeveelheid biotine. Dit is een belangrijk product dat zorgt voor  stevigheid van jouw haar, de haargroei en de glans.

Mediceuticals

Een uniek dermatologisch product dat haar en hoofdhuid in optimale conditie brengt en weet te behouden. Dit product is uitermate geschikt voor haaruitval en het hierdoor dunner wordend haar. Mediceuticals is een bewezen,doeltreffende behandelmethode voor haaruitval en een beschadigde hoofdhuid. Dit product is te verkrijgen in een shampoo, conditioner en lotion. 

Meer dan een kapper alleen

Maak jij je zorgen over je haaruitval? Blijf daar dan niet mee rondlopen. Bij Haarmode Brommert doen we meer dan alleen maar knippen en kleuren. Letteke Brommert is gespecialiseerd in haar- en hoofdhuidproblemen. Twijfel jij of jouw haaruitval seizoensgebonden is, kom dan eens langs voor een uitgebreide behandeling en onderzoek. Door middel van het gebruik van een scoop kan Letteke een onderliggend probleem in beeld brengen of jou juist geruststellen. Jouw haar is onze aandacht! 

Haarmode Brommert

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk

 

Leave your comment