Stemmingswisselingen,nachtelijk zweten,opvliegers en zo gaat het rijtje nog wel even door. Het is overduidelijk, we hebben het over de overgang. Wist jij dat 80% van de vrouwen ernstige klachten in de overgang ervaart? Een ervaren kapsalon kan je helpen.Want buiten de bekende klachten kunnen ook je haren reageren op de menopauze. Dat kan lastig maar vooral ook confronterend zijn. Reden dus voor Haarmode Brommert om er een blog over te schrijven. 

Wat is de oorzaak? 

Om te beginnen is de overgang, of de fase daar naar toe, stressvoller. Je slaapt wat slechter wordt heen en weer gerold tussen allerlei emoties,je lichaam verandert en allerlei andere ongemakken dienen zich aan. Veel vrouwen ervaren deze periode als vervelend. Dat is het ook. De overgang kan je aardig in de weg zitten. Al deze klachten en ongemakken zijn te wijten aan een verandering in jouw hormoonhuishouding. Oestrogeen is het stofje dat zich schuldig maakt. Oestrogeen doet een heleboel in jouw lichaam en onder andere is het verantwoordelijk voor de haargroei bij vrouwen. Dit stofje stimuleert de haargroei en beschermt jouw haarzakjes. Zodra jij begint aan de pre-overgang daalt de aanmaak van oestrogeen.

Wat zijn de gevolgen van de daling van oestrogeen? 

We schreven al dat we dit stofje verantwoordelijk kunnen stellen voor een heleboel ongemakken die we kennen als symptomen van de overgang. Wij beperken ons in dit blog even tot jouw haar :

  • Jouw haargroei vermindert sterk, het haar wordt minder lang dan vroeger
  • Je haar wordt dunner, omdat er minder haar op het hoofd zit.
  • Het haar wordt droger en krijgt minder glans
  • Jouw haar breekt sneller
  • Je hoofdhuid wordt duidelijker zichtbaar 
  • De haarlijn bevat minder volume

Is dit blijvend? 

En van deze vraag worden we blij. Blij omdat we jullie met het antwoord kunnen verblijden. Nee. Kort en bondig. Het haar gaat zich herstellen. Zodra jouw hormoonspiegel weer enigszins in balans is, zul jij merken dat het haar weer langer groeit, voller wordt en haar glans terug krijgt. Het is alleen lastig te bepalen wanneer dit gebeurt. Elke vrouw maakt de fase naar en de overgang zelf anders mee. Waar sommige vrouwen bijna geen last hebben, kennen we ook genoeg voorbeelden van vrouwen die jaren worstelen met vervelende symptomen. 

Wat kan Haarmode Brommert doen? 

Een gespecialiseerde kapper signaleert veranderingen in jouw haardos. Luistert goed naar wat jij zelf observeert. Bij Haarmode Brommert maken we gebruik van goede haarproducten. Haarproducten met ingrediënten en samenstellingen die het beste uit jouw haar halen. Ook hebben alle medewerkers het vak vakkundig in de vingers. Dit betekent dat zij door middel van verschillende kniptechnieken het haar voller doen lijken. Wist jij dat wij gebruik maken van medicueticals? Deze mooie lijn heeft een speciale ‘roze’ vrouwenlijn. Deze producten bevorderen een milde manier van wassen en behandelen. De hoofdhuid blijft hierdoor in optimale conditie. Het begint tenslotte allemaal vanuit een gezonde hoofdhuid. Onze rijke boa-med olie geeft jouw haar weer een prettige structuur en een optimale glans. 

JOUW HAAR IS ONZE AANDACHT

Maak dus gerust eens een afspraak als de overgang haar intrede doet. 

Haarmode Brommert

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk

 

 

Leave your comment