hoofdhuid specialist geldrop

Wat wil die schilfer je nu eigenlijk vertellen?

Iedereen krijgt er wel een keer mee te maken, maar de meeste mensen schamen zich er nog voor. Ja, ik heb het over een schilferige hoofdhuid en daar kun je af en toe last van hebben. Sommige mensen kunnen daar hun hele
leven last van hebben. Hoe een haar- en hoofdhuid specialist, zoals ik, jou daarbij kan helpen lees je verder in deze blog.

Belangrijk is, om eerst te weten wat voor soort schilfer oftewel roos je hebt, want ja, je hebt verschillende oorzaken waardoor je meer huidschilfers kunt
krijgen.

1. Het gebruik van verkeerde haarproducten.

Weet jij wel wat jouw hoofdhuid en haar nodig heeft? Ik zie nog vaak dat er een verkeerde shampoo gebruikt wordt, waardoor de huid geïrriteerd raakt en daardoor schilfers losraken. Advies hierin is de hoofdhuid te laten onderzoeken en kijken waar de behoeftes liggen.

2. Een te droge hoofdhuid die vocht te kort komt en waarbij de zuurgraad verstoord is.

Als dat gebeurt, raakt de huid ook geïrriteerd en daardoor laten schilfers los. Oorzaken kunnen zijn; te veel zon of koud weer, verwarming, airco of ingrediënten die in haarproducten zitten die de huid uitdrogen. Hiervoor zijn verschillende hoofdhuidbehandelingen mogelijk en een juiste shampoo en verzachtende conditioner die de zuurgraad van je hoofdhuid weer kunnen herstellen.

3. Je kan ook je hoofdhuid te weinig wassen met een goed reinigende shampoo.

Als er daardoor te veel opstapelingen komen van olie, siliconen, vuil of product kan het je hoofdhuid irriteren en schilfers in je haar veroorzaken. Was je haar minimaal driemaal per week als je klachten hebt. (Lees in deze blog waarom je haren wassen goed is voor je gezondheid). Net als dat je je gezicht goed reinigt, is het ook goed je hoofdhuid regelmatig te reinigen met de juiste producten.

4 Seborroïsch eczeem oftewel hoofdroos is een milde vorm van eczeem op de behaarde hoofd waarbij er kleine schilfers ontstaan.

Vaak is dit een vettige schilfer op een vettige hoofdhuid. Daardoor blijven de oude huidcellen aan elkaar klonteren, waardoor de schilfers groter en zichtbaarder zijn. Het is niet precies bekend waarom de een er meer last van heeft als de ander.
Drie factoren spelen bij het ontstaan van roos.
– Vetheid van de huid (overmatig talg).
– De aanwezigheid van bepaalde gisten.
– Aanleg, gevoeligheid van het krijgen van roos.

Vaak krijg je hier ook jeuk van en ga je krabben en zoals moeders vroeger altijd zeiden: ‘niet krabben’ is dan ook het beste advies, want daar krijg je vaak wondjes en ontstekingen van. Daarvoor hebben we een zuiverende lotion die helpt bij het bestrijden van schadelijke bacteriën.

Zoals jullie nu wel hebben gelezen, is de ene huidschilfer de andere niet en adviseren wij ook iedere schilfer een andere soort behandeling en of shampoo en conditioner voor. Ikzelf heb alle soorten schilfers al een keer ontmoet, dus schroom je niet om bij mij een afspraak te maken om te kijken hoe ik jou en je schilfer het beste kan
helpen.

Maak hier nu een afspraak.

Het is ook mogelijk dat je last hebt van Psoriasis en dit vraagt om een andere aanpak. Wil je meer lezen hierover? Lees dan het volgende blog;

Psoriasis op je hoofdhuid, wat kunnen wij daaraan doen?

Last van schilfers?

Leave your comment